Lick The Click! presents: Nôze live a Merlinben

>> 2008. november 27.

Ki lehet az a két idétlen francia, akik szeretik megmosni a lábukat, mert utána rózsaillatúak? ­Kinek juthat eszébe a tulipánpálinka, elbújva a konyha legmélyebb bugyraiban? Ki ez a két, állandóan ­becsípett, félmeztelen, kalapos, kéz nélkül zongorázó, pezsgőberagadó pupák, kiknek zenéje humort és érzelmet nem nélkülöz, de hétköznapiságot mindenképp?

Ezechiel Pailhés és Nicolas Sfintescu (DJ Freak) egyaránt szívesen merít ihletet a tavaszi ­virágzásból és a városszéli nukleáris erőmű hűtővizéből. Szeretik, ha Bruce Springsteenhez hasonlítják őket, de azt nem, ha szóba kerül Ark vagy a Hot Chip; annak ellenére, hogy Nicolas társproducerkedik Arknak, csakúgy, mint Jamie Lidellnek.

A duó feladat-megosztási rendszere sem túl bonyolult: az egyik deliriumos francia kéri a pénzt, a másik másnapos számolja. A csapat agya Sfintescu, akinek fentebb taglalt kollaborációi sem a véletlennek köszönhetők, hiszen zenei palettáján bőszen keveri a színeket. A Nôze muzsikájában a legnagyobb egyetértésben dolgozik össze sanzon, swing, free jazz, kortárs kattanás és minimál elektronika, amit hol artikulátlan danászás, hol füstös, ­szívbemarkoló vokál fokoz, kivétel nélkül katartikus élményt okozva. Produceri zsenijüknek köszönhetően olyan élkiadók diszkográfiáját gazdagítják, mint a Get Physical, vagy a Karat, szoros barátságot ápolnak a Trapezzal és a Milnormodernnel.



Köszöntse hát mindenki szeretettel november 29-én a Merlin falai között Nicolast és Ezechielt kis barátaikkal, KorgMS20-szal és KorgM1-gyel egyetemben. A publikum ne lepődjön meg félmeztelen, fejfedős, ittasan egyensúlyozó férfiak láttán, ahogy a könnyfakasztó vigadás is várhatóan az este alaphangulata lesz. Az est relatív józanságát a Lick the Click! három hopmestere, Isu, Crimson és Chrom fogják őrizni, de ők sem sokáig.

Szombat, 2008.november 29. 22:00
NÔZE live (Circus Company, Karat, Get Physical, Trapez - F)
Lick The Click!: Chrom, Crimson, Isu
Belépő: 2.500 HUF / 2.000 HUF
Merlin (V. Bp, Gerlóczy u. 4.)
Aktrecords (IX. Bp. Üllői út 51.)
Lányoknak 22h előtt a helyszínen váltott belepő 2500 ft-os italkupon is egyben.
22h-ig koktélakció: egyet fizet, kettőt kap!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP