MONKEY6 presents THE PROXY & DANGER live

>> 2008. november 25.

A Monkey6 partiszervező különítményétől már megszokhattuk, hogy biztos ízléssel válogat a kortárs elektronikus szcéna legkülönbözőbb és legkurrensebb formációi közül. A Monkey6 azonban vigyázó szemeit nem csak Londonra veti, hanem tényleg a nemzetközi színtérről szemezget.

The Proxy, avagy a "Ruszki Kölyök" egykoron még lelkes breakdance-rajongóként kezde zenei pályafutását, ámár hamar kinőve gyerekbetegségét, gyorsan megtalálta stílusát. Proxy zenéit leginkább elektrorave-nek nevezhetnénk, a csattogós négynegyedek alatt széttekert, recsegős, lukas frigókondenzátorra emlékeztető, de elsöprő erejű groove-ok szólnak, felettük meg jól eltalált hangminták pörgetik a közönséget. Proxy tehetségét jól jellemzi, hogy amikor első többé-kevésbé összerakott számait elküldte Tigának, már másnap szerződést ajánlott neki a Turbo Records…

A Daft Punk és Bob Sinclair nyomdokain ezernyi formáció és producer vetette bele magát az elektropopba, és ezek egyik legfrissebb és legnépszerűbb képviselője Danger, a Monkey6 parádés estéjének másik fellépője. A francia szintipop visszaállította a nyolcvanas évek rém kínos hangzásainak tekintélyét: B-szériás sci-fi sorozatok főcímzenéi, Jean-Michel Jarre ködgépes-lézeres szintiparkja, Herbie Hancock Rocketja, eurodiszkós basszusalapok - ilyesmik kavarognak Danger flitteres elektropopjában is, keveredve hihetetlenül retrós vonósszólamokkal, Van Halen-es gitárnyűvéssel és masszív breakbeat-alapokkal. A végeredmény mégsem gázos, hanem nagyon cool, laza és franciásan elegáns, mint egy művészien félrecsúsztatott nyakkendő egy méregdrága Dourmeuil-ingen.
Danger maszkban előadott A38-as élő szettjének jelentős közreműködője lesz állandó VJ-je, az elismert illusztrátor-grafikus Ease is, aki igazán adekvát látványt produkál a francia művész estjeihez.

Line-up
THE PROXY live! (Turbo, RU)
DANGER live! (Ekler'o'shock, FR)
+VJ EASE (Play Collective, FR)
Bimbi, Fefe, Rudolf (WifeBeater Rec.)
Bergi & Svindler (Monkey6)

Szombat, 2008. november 29.
A38 Hajó (Petőfi híd, Budai hídfő)
Belépő: 2.000 / 2.500 HUF

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP