Karton. Bútor. Art. Mivan?

>> 2008. június 6.

A MOME másodéves formatervező szakosai bemutatják: Mennyire mozgatta meg a fantáziánkat egy rakás karton?. A Karton-Art Design, a papírbútor család pályázatának eredményeképpen született művek már megtekinthetők a Karton-Art Galériában.

A papírbútor magyar találmány (mi más is lehetne), 1999-ben dolgozta ki Balogh András azt a kartonbútor rendszert, melynek gyártási és összeszerelési technológiája azóta világszabadalom lett. Mi a lényege? Olcsó, és egyszerű módon gyártható az alapforma, amelyből tetszés szerint, akár házilag kiszabható és összeállítható sokféle tárolóbútor, könyvszekrény, ruhásszekrény, íróasztal, stb. Összeszerelni ragasztás és mindenféle fülek nélkül lehet, néhány irodai csipesz segítségével, ebből következik, hogy gyorsan szét is kapható, egyszerűen szállítható a matéria. A késztermék tartós és strapabíró, mint egy igazi bútor, az esztétikai ázsióról való értekezést átengedem másnak.
A kartoncuccok egyébként számos nemzetközi találmányi kiállításon vettek már részt, és egy sor díjat is nyertek Genftől Brüsszelen át Damaszkuszig.

A kiállítás megtekinthető június 15-ig
Karton-Art Galéria, Bp. Ráday utca 25.
Nyitva: K-Szo 12-18h

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP