Divat-pályázat, figyelem!

>> 2008. június 6.

A Goethe Intézet és az EUNIC Berlin idén először rendezi meg a createurope: THE FASHION ACADEMY AWARD pályázatot.

A The Fashion Academy Award pályázaton olyan 18 és 32 év közötti fiatal európai divattervezők és divattervező-tanulók vehetnek részt, akik legfeljebb egy éve dolgoznak professzionálisan a szakmában. A díjazottak értékes nyereményeket nyerhetnek, lehetőséget kapnak egy szakmai bemutatkozásra, illetve szakmai továbbképzéseken vehetnek részt. A projekt célja, hogy tovább építse az európai divattervező-iskolák és divatműhelyek közötti kapcsolatot.


A createurope: THE FASHION ACADEMY AWARD pályázaton három kategóriában lehet részt venni, minden kategória külön díjazásban részesül.
A legjobb új generációs divattervező díját (Best Upcoming Designer Award) az a kollekció kapja, amely kreativitása, összhatása és a prezentáció minősége révén tűnik ki, és magán hordozza alkotója egyéni kézjegyét. A legjobb avantgárd díjért (Best Avantgarde Award) olyan kollekciós darabok versenyeznek, amelyek divatvilága különösen progresszív, modern és kreatív – az anyag, a szabás vagy a kidolgozás vonatkozásában. A legjobb tanuló díja (Best Student Award) kategóriában a divattervezés folyamata és fázisai állnak a középpontban. Egyetlen modellt kell bemutatni, mellékelve annak létrehozásának teljes dokumentációját: a vázlatoktól a rajzokon, anyagpróbákon, színmintákon keresztül egészen a kész modellig.

Ezen kívül a magyar jelentkezők két különdíjra is pályázhatnak, a Quelle Magyarország meglepetésdíjának nyertese a Quelle 2008. októberi divatbemutatóján derül ki, a WAMP-különdíjazottja pedig négy alkalommal ingyenes megjelenési lehetőséget kap a WAMP-piacon.
Minden magyar pályázó munkáját továbbítják Berlinbe.
Leadási határidő Budapesten: 2008. június 16. – Budapest, Goethe Intézet (IX. Budapest, Ráday u. 58.)
Leadási határidő Berlinben: 2008. június 30. – Berlin, Goethe Intézet
A 30 legjobb pályázat kiválasztása: 2008. július 30.
Berlini díjátadó: 2008. október
További információ: http://www.createurope.com/

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP