A H&M most aztán igazán zöldre vált

>> 2008. június 9.

A H&M 2008/2009-es őszi/téli kollekciójával továbbra is a környezetvédelem mellett teszi le a voksát.

A tinilányok nagy favoritja, a H&M 2007 elején dobta piacra organikus pamutot felhasználó női és gyermek kollekcióját, vásárlók százezreinek figyelmét felhívva ezzel a környezettudatos gondolkodásra. A mammut cég a 2009/2009-es őszi/téli kollekciójában még tovább megy: alapanyagai körét újrahasznosított gyapjúval és poliészterrel gazdagítja.

A H&M művészeti vezetője, Ann-Sofie Johansson így nyilatkozott: „Most már minden részlegünkön megtalálható az organikus pamut. Büszkék vagyunk vásárlóink nagy fokú érdeklődésére, és hogy elősegítjük az organikus pamut iránti egyre nagyobb keresletet.”

De mitől organikus ez a pamut? A hagyományos termeléssel előállított gyapotból készült termékeket nevezik így. Műtrágya és rovarirtók helyett biológiai eredetű szerekkel kezelik a génmanipulálásról még csak nem is hallott növényeket. A betakarítás kézzel történik, és a feldolgozás során is a hagyományos eljárásokat alkalmazzák. Az így készült pamut nem tartalmaz allergéneket, és előállítása is környezetkímélő.

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP