M[ei]DE - Művészettel a diszkrimináció ellen

>> 2008. május 21.

A Tűzraktér a 2008-as kultúrák közötti párbeszéd évének hivatalos programjaként a Terézvárosba, és annak környékére csábítja a városlakókat.

A Tűzraktérnek az Anna Lindh Foundation nemzetközi hálózatának tagjaként idén lehetősége nyílik az 1001action programjaként az emberi kommunikáció és odafigyelés megvalósítására egyszerre 37 országban egy adott időszakban. A nemzetközi program a Párbeszédek éjszakája címet viseli. A M[ei]DE az emberi méltóság bármilyen módon történő meggyalázását elítéli, érintsen az egyes embert, nőt, gyermeket, vagy bármilyen embercsoportot. Felkértek minden a téma iránt nyitott művészt, alkotócsoportot, alkotói kedvet érző civilt, aki úgy érzi bármilyen alkotással hozzá tud járulni a diszkrimináció ellen való fellépéshez, a művészeten keresztül tegye ezt meg!
Számos mű érkezett, minden művészeti ágból.

A kiállítás megnyitóját május 22-én tartják a Terézvárosban, a Hegedű u. 3. szám alatti életre keltett használaton kívüli ingatlanban. A megnyitót követő egy hónapban színházi előadások, gyerekprogramok, interaktív installációk, performanszok lesznek láthatóak a Terézváros szabadterein és a Merlin Angolnyelvű Nemzetközi Színházban.

A M[ei]DE első akciója: Beszélj 30 másodpercet a diszkriminációról!A Magyarországon megrendezésre kerülő M[ei]DE -Művészettel A Diszkrimináció Ellen- európai és euromediterrán térséget felölelő nemzetközi esemény keretén belül egy hónapon át láthatóak az adott témában készült alkotások a művészet minden területéről. Te is készíthetsz a művészeti események hangulatába illő 30 másodperces filmet. Ha van olyan mobilod, amivel videót tudsz rögzíteni, mondd el rövid véleményed a diszkriminációról, és a telefonnal küldd el az internetre. A 3GP formátumú videókat e-mailben vagy MMS-ben a made2008@spotmob.com címre várják. A beküldött videód azonnal látható és hallható lesz a www.spotmob.com/made2008 weboldalon. A videós véleményekből összeállított anyag a kiállításon vetítővászonra kerül! Jelentkezz!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP