Fiatal illusztrátorok jelentkezzetek! - update

>> 2008. május 23.

Az illusztráció terén világszerte legnagyobb művészeti kiállítás, az „Illustrative“ a Swatch-al együttműködésben pályázatot ír ki a 2008- as évre, amely lehetőséget ad a fiatal művészeknek, hogy illusztrációikkal, grafikáikkal és animációikkal felhívják magukra a figyelmet és gazdagítsák a műfajt.

A 20 díjazott pályázó művei az „Illustrative 08“ külön részlegén kerülnek kiállításra, az első három helyezett pedig megbízást kap a Swatch-tól a „limitált gyártású órák“ három új modelljének megtervezésére és meghívást nyer a nemzetközi kampányba.

Az Illustrative a kortárs illusztráció és grafika vezető európai fóruma. A kiállítás több mint 400 művel és 60 művésszel évről évre inspiráló sűrítményt ad az aktuális grafikus mővészetből. Két héten keresztül ülik az illusztráció ünnepét, amin belül lehetőség nyílik a fiatal tehetségek felfedezésére, a véleménycserére, új technológiák megcsodálására és elfeledett stílusok újbóli felfedezésére. Az Illustrative középpontjában a konferenciák, partik és filmprogramok mellett egy exkluzív kiállítás áll, amely 25 nemzetközileg elismert illusztrátor műveit sorakoztatja fel, amely idén Zürichben (Svájc) kerül megrendezésre.


A pályázatra 20 és 40 év közötti tehetségek jelentkezését várják, akik a grafika, illusztráció, animáció, könyvművészet és audiovizuális illusztráció területéről hozott műveikkel képviselik magukat a fesztiválon. A jelentkezés feltétele legfeljebb 8 önálló munka, amely „illusztrációs karaktert“ mutat, vagyis a legtágabb értelemben rajzolt vagy grafikus. Ehhez tartoznak többek között az önálló rajzok, digitális munkák, lenyomatok, animációk, könyvtestek vagy grafikus installációk. Analóg és digitális munkák is benyújthatók.
A zsűri döntése számára a művészi minőség mellett mindenekelőtt az eredetiség a meghatározó tényező. A nemzetközi zsűrihez olyan ismert személyek tartoznak mint az ‚Illustration now’ kiadója, Julius Wiedemann vagy a híres illusztrátor, Rusell Cobb.
A Fiatal Illusztrátorok Díja októberben kerül átadásra az „Illustrative 08“ -on, ahol az új nemzedék 30 kiválasztottjának művei is láthatóak lesznek.
Regisztráció/Pályázati információ itt: www.illustrative.de
Pályázati díj: 30€
Beadási határidő: 2008. augusztus 15.

(módosult a beadási határidő)

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP