Januári Kollektiva Klub a Trafóban

>> 2008. január 23.

2008-ban is folytatódik a Kollektiva nagy sikerű havi klubestje a Trafóban, az idei első minirave-en két hazai formáció segédkezik a kollektív falbontásban.

A fő act, a Headshotboyz 2007-ben alakult, de a tagok külön-külön több éves zenei múlttal bírnak. Mindketten, DJ Prym és Snifter is kezdetben a drum'n'bass szcénában mozogtak, vagyis bőszen partiztak és zenéket írtak, hol együtt, hol önállóan. Aztán bejött náluk a képbe a breakbeat és a house, és ezek a stílusok megnyitották náluk a zenei mindenevés Pandora szelencéjét. Olyannyira, hogy az őket folyamatosan ért hatások közt mára már nem tudnak, és nem is akarnak különbséget tenni, így zenéjüket sem lehet behatárolni: ők maguk electrobreakstechpopgarageclashdiscohousecore-nak nevezik, ha nagyon muszáj. A Headshotboyz igazi megőrülős szetteket produkál: Prym a dj-pultban munkálkodik, Snifter pedig az effekteket/samplereket hergeli.

A másik vendég, a Tits & Clits. A neve ellenére "kukis" formáció poénnak indult 2007-ben, de ahogyan az igen gyakran lenni szokott, menet közben komoly(abb)ra fordultak a dolgok. A civilben grafikus BCS és Ben számaiból kihallani az Ed Banger-féle új francia elektrót éppúgy, mint a Chemical Brothers vagy Josh Wink iránti rajongást, szóval zenéjük egyszerre reszelős és savas, miközben a humortól sem mentes - erre a két legjobb példa a Tits & Clits "indulóban" a Taxidermia-idézet vagy a Seven Nation Army-feldolgozás. A duó élő bemutatkozása a tavaly decemberi PEP! magazin partin esett meg, a Kollektiva bulijára átdolgozott és kibővített repertoárral készülnek.

Line-up:
Headshotboyz - live / dj set
Tits & Clits - live act
Popbitch (Kollektiva) - special "vutty-vutty" set
TMX vs Fullstereo (Kollektiva)

Kollektiva Klub
electro indietronica rave
Szombat, 2008. január 26., 22h-05h
Trafó Bár Tangó (1094 Budapest, Liliom u. 41.)
Belépő: 600 HUF

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP