Arrivederci Valentino!

>> 2008. január 29.

Valentino Garavani a tavalyi jubileumi ünnepségeinek végeztével jelentette be, hogy a 2008. tavaszi, párizsi haute couture bemutató lesz az utolsó munkája. Az örökké napbarnított olasz úr 2008. január 23-án, a pályán töltött 45 év után utoljára hajolt meg a kifutón.

A 75 éves lombard mester nevéhez fűződik a római divat 60-as évekbeli világrengető korszaka, Sophia Loren és Jackie Kennedy Onassis törvényerővel bíró, kérlelhetetlen eleganciája, a la dolce vita fogalommá érlelése, és nem utolsó sorban az emblémává érett Valentino-vörös estélyi ruha.

Ha hinni lehet Walter Veltroninak, Róma polgármesterének, akkor már ki van jelölve a megépítésre váró Valentino Múzeum helye. Figyelembe véve, hogy a római divat aranykora ténylegesen akkor kezdődött, amikor Valentino 1959-ben megnyitotta első, párizsi mintára szervezett couture szalonját a via Condottin, vélhetőleg kevés okunk van kételkedni. A Valentino mintegy fél évszázad alatt az olaszos elegancia, a fennkölt luxus és a gazdagság dícséretének arisztokratikus vonzatává nőtte ki magát, és megkerülhetetlen helyet szerzett magának a haute couture történetében.

Tovább Zanin Éva cikkére a hg.hu-n ›

1 komment:

Névtelen 09 április, 2008 02:23  

http://www.youtube.com/watch?v=cgQENGwTXaA

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP