POPPER! - 39 éves "kid", 53 éves "boy"

>> 2008. január 29.

Mégsem arról lesz most szó itt elsősorban, hogy újra összeáll a New Kids on the Block, mert a Popjustice-ra pont ma délután került ki a témában egy mindenvivő poszt, és a Popjustice-t úgyis mindenki olvassa.

Hanem azon a nyomvonalon szeretnénk akkor elindulni, hogy a New Kids... egyszer már újjáalakult, méghozzá 1994-ben, és NKOTB néven. Ami már akkoriban bölcs döntés volt (mármint a névváltás, nem a visszatérés), tekintettel arra, hogy az együttes 5 tagja aligha fért már bele a "kid" kategóriába. Ezek az idei hírek azonban egybehangzanak afelől, hogy a világ időrendben második boybandje nem a rövidített nevével készül visszatérni, hanem az eredeti hosszúval. Ezek szerint pl. a 39 éves Jonathan Knight még mindig kissrácnak tekinti magát.

Ami csak akkor nem lenne szörnyen nevetséges, ha a popzene egyik legnagyobb zsenije nem "boy" néven nyomulna még 53 évesen is. Igen, Neil Tennantről van szó (nem Boy George-ról, mert ő hat évvel fiatalabb). Igazán bosszantó, hogy a Pet Shop Boys munkássága milyen hamar aktualitását tudja veszteni, és erre a legzavaróbb példa a Világ Legjobb Popdala, azaz a Being Boring, aminek a szövege a szám jeleneként konkrétan megjelöli a kilencvenes éveket. Persze ez a szám annyira jó, hogy ettől még a Világ Legjobb Popdala marad, és mint ilyet, kötelező mindenkinek azonnal mégegyszer megnézni/végighallgatni.



Ugyanebbe a hibába beleesett Kovács Ákos is egyébként, aki az Induljon a banzáj!-ba azt írta bele, hogy "huszadik századi jelek a falakon", ami miatt az ezredfordulón egy pillanat alatt nosztalgiahimusszá minősült át ez a szám is. Bár ha egy kicsit belegondol az ember, ez valószínűleg inkább előnyére vált, mint hátrányára - hogy is lehetne manapság másként értelmezni az Induljon a banzájt!, mint felhívást egy kis múltbarévedezésre?

Mellesleg a Beastie Boyok jeleneg 41-43 évesek, ezen kívül Badly Drawn Boy 38, Fatboy Slim 44, Nicole Kidman pedig 40 éves. POPP!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP