A BBC Radio One újonc sztár-dj-je Magyarországon

>> 2009. január 19.

A 2009-es év első Kollektiva Klubja a BBC Radio One fiatal műsorvezető-sztárját látja vendégül: a londoni elektró dj-producer Kissy Sell Out a legfrissebb underground elektronikus partizenék közvetítőjeként rövid időn belül generációjának Pete Tongjává avanzsált.

Kissy Sell Out abszolút a mai MySpace-kor gyermeke. A londoni St. Martin's College grafikus- növendékeként dolgozott a hipermenő POP magazinnak, egyedi kollázs-nyomatos pólókat tervezett magának, festegetett, nagy műgonddal ápolta focista-séróját, és úgy mellesleg lemezeket pakolt, speed garage-t és prog house-t a haverok házibulijain. Végül persze úgy alakult, hogy ez utóbbi hobbija lett élete hivatása, a Nirvana- és grunge-fanatikus Kissy-ből pedig napjaink egyik legfelkapottabb dj-je. Néhány évvel azután, hogy rongyosra hallgatta Felix Da Housecat albumait, a Miami Winter Conference-en már együtt játszhatott nagy kedvencével, házibulik helyett meg pl. Ibizán zenél végig egy egész szezont.Üstökösszerű felemelkedésében a remixei segítették. "A remixelés mindig is elbűvölt. 11 éves korom óta játszom elektromos gitáron, de már akkor is az improvizálásra koncentráltam, mintsem a kották olvasására és magolására" - mondja erről. Korai kísérletei közül a Joy Division kultikus Love Will Tear Us Apart-jának egy 10 perces újraértelmezése a legjelentősebb, de aztán számos nem hivatalos, és a MySpace-re felpakolt remixe hozta meg számára az ismertséget, és indult el máig folyamatosan felfelé ívelő pályafutása. Persze, azóta elhalmozzák a hivatalos remix- felkérések: All Saints, Calvin Harris, Chromeo, Groove Armada, Gwen Stefani, Mark Ronson, Sugababes - hogy csak a popper klienseket említsük.

2008. novemberétől pedig hetente egyszer a BBC Radio One londoni stúdiójába szólítja kötelessége, ahol saját műsort vezet. A Kissy Klubban mindig a legújabb, legfrissebb, és elsősorban blogokról "vadászott" underground partizenéket mutatja be, teret engedve az olyan ambíciózus MySpace-kölyköknek, amilyen ő is volt pár éve. Ilyen a Kollektiva dj- je, Tmx is, akinek eddigi mindkét bassline-rave-es remixét leadta a műsorban, sőt az egyiket a szettjeiben is rendszeresen játszotta. A Kollektiva és Kissy kapcsolata persze nem újkeletű, hiszen 2007. március 14-én a budapesti brigád partiján játszott ez az akkor még jobbára teljesen ismeretlen londoni dj-srác… aki most a BBC Radio One új üdvöskéjeként, keresett remixerként és élvonalbeli dj-ként tér vissza Budapestre, hogy ismét megtekerje az itteni közönséget egy szédületes iramú, megszámlálhatatlanul sok zenét összemosó, maximálisan felvidító szettel. Ja, és természetesen ezúttal sem hagyja otthon a védjegyévé lett rave-kürtöt sem, úgyhogy hadd szóljon!

Péntek, 2009. január 23.
Merlin, Budapest
21h-05h
KISSY SELL OUT (BBC Radio One - UK)
Svindler (Monkey6)
Tmx - special s/mash-up set
Fullstereo vs. Popbitch
Vizuál: ISO (Oliver Arthur + Subidubi)
Belépő: 1800 HUF, lányoknak 22h előtt ingyenes!
Italakció: éjfélig korsó sör fél áron!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP