Kunk: Thieves Like Us - úttörő francia együttes az indie, az autentikus diszkó és elektronika élvonalából

>> 2008. november 12.

A Kunk novemberi bulija újabb extravagáns fellépővel büszkélkedhet: a francia Thieves Like Us varázsolja el a Trafó Bár Tangót most szombaton.

A párizsi együttes remek példa a popzene élvonalára és internacionális jellegére: két svéd és egy New York-i tagból áll, akik Berlinben találkoztak, és felléptek már mindenhol. 2002-ben úgy gondolták lehet az elektronikát sokkal jobban is csinálni, mint amit maguk körül láttak, és elkezdetek djzni, meg összeálltak együttessé. Első nagy slágerük a Kitsunén megjelent Drugs In My Body, amit mindenki remixelt, aki él és mozog. A titkuk abban rejlik, hogy egyhangúság nélküli, különleges tánczenét játszanak. Ezért kapták fel őket a zeneblogok is. Az American Apparellel és polaroidokkal körített art-pop zseniális keverék: Italo-disco, David Bowie, Iggy Pop, francia house és kraut-rock. Ezekből tevődik össze az egyéni hangzás, ami úgy tűnik az együttes szívéből-lelkéből jön, és visszahozza a bangerektől lekopott diszkógömbök régi fényét.



A Thieves Like Us előzenekara a budapesti Hammer of Gods lesz, akik olyanok, mintha Frank Black Bob Dylanként pózolna és beállna a Sonic Youth-hoz. Dj-ként a Kollektivás Popbitch csatlakozik a felálláshoz egy alkalomhoz illő, szokatlan 'authentic disco' szettel, és a házigazda Kunk is a dj pult mögé áll.
Koncertek: Thieves Like Us, Hammer of Gods
Dj-k: Popbitch (Kollektiva), Brandon & Cigi (Kunk)


Szombat, 2008. november 15.
Trafó Bár Tangó
IX. Budapest, Lilliom u. 41.
Belépő: 1.200 HUF

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP