Virtuális Megasztár, MTV-módra

>> 2008. szeptember 30.

Kedves gyerekek! Ha régóta dédelgetett álmotok, hogy olyan híresek, nevesek, kirobbanóak, egyediek, megismételhetetlenül nagybetűsek – vagy csak egyszerűen sztárok! – legyetek, mint a menthetetlenül darabokra vesézett; és létének puszta tudatától hat kispárnát telesírt kedvenc csapatotok; eljött a ti időtök! Az MTV belőled is sztárt kreál! Ha nem akarsz lemaradni zenei karriered vulkanikus kitöréséről, máris szerezz be egy zsebkamerát, és készítsd el csapatod mesterien ötletes videóját!

A televíziós tehetségkutató versenyek sikerén felbuzdulva, a németországi Music Television – kihasználva kőkemény, és elmozdíthatatlan brand-jét – beáll az olyan médiumok közé, akik esélyt adnak a tehetséges fiataloknak egy nemzetközi zenei karrier kiteljesedésére. Mindez (a napokban útjára indult) személyes, Rookie néven beharangozott virtuális vetélkedőjükben. A tét pedig nem kisebb, mint egy önálló lemezszerződés a Universal Music kiadójánál, valamint a Rookie 2008 verseny győztes címe.


A versenyre való jelentkezéshez nincs más dolguk a mindenre elszánt arany torkú és MTV-képes sztárjelölteknek, mint regisztrálni a http://www.mtvrookie.de weblapján és iziben feltölteni karrierjük kitörésétnek első mérföldkövét, az első és megismételhetetlen zenés videójuk kisfilmjét. A zenei stílus és irányzat csak a fantáziának szabhat gátat; lehetsz forradalmi elektrópunk, gitárszaggató indie csapat oszlopos tagja, seggrázós r’n’b démon, vagy szájhős mc; egyszóval az élő zene az egyetlen megszorítás a zenés jövevények számára.

Miközben a videók sorra töltődnek a Rookie honlapjára telepített megosztóra, a látogatók és felhasználók határozott kattintással és éles kritikai szemmel szavazhatnak a klippek további sorsáról. A legtöbb vokssal értékelt, és legtöbbször megtekintett videót csütörtökönként bemutatják az MTV TRL című interaktív műsorában, melyet követően a végső győzelemhez körülbelül egy hónapig van ideje növelnie szavazatai számát. Ilyenkor kell izzítani anyut-aput, tesókákat, barátokat, szomszédékat, a zenetanárt és a fél sulit, hogy szavazzon (lehetőleg mobilt és internetet nem kímélve) csak rád! A hat havi vetélkedőben végül csak egy, egy szerencsés dalos pacsirta viszi a lemezszerződést (mely 2 szerzői albumra szólóan állítódik ki) és persze az elmaradhatatlanul csillogó jövő csillámporát.

Talán neked is ez az első lépésed, hogy az Artic Monkeys-zal, vagy Beck-kel jelentkezz az MTV-ről!?


Rookie Of The Year a weben:

http://www.mtvrookie.de/

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP