Ha hétvége akkor elektró minden színtéren…

>> 2008. április 2.

Pénteken a Kollektiva csapata „pusztítja a táncteret” a Merlinben, szombaton pedig a WifeBeaterRecords First Big Gig-je érkezik a Trafóba.

KOLLEKTIVA NIGHTS 4
A svéd születésű, Londonban élő Blende rövid idő alatt lett nem csak az új-elektró színtér egyik nagy igérete, de az egyre jobban "elelektrósodó" breakbeat szcéna kedvence is: Meat Katie és Elite Force egyaránt beválasztotta egy-egy trekkjét a legutóbbi mixlemezére (sőt, utóbbi remixet is kért a szőke ifjonctól a Return2mindfunk-hoz), és realizálódott egy Dylan Rhymesszal közös szám is. De az indie-dance favorit Klaxons hasonló módon rajong Blende zenéiért, bizonyíték erre az It's Not Over Yet remix és a Bugged Out mixükre rátett Breaking Bones, a jóképű svéd srác 2007-es EP-jéről.
Remixek terén az amerikai Bryan Cox sem viccel: a Trash Fashion It's A Rave Dave-jének általa felturbózott verziója akkorát szól, mint egy emeletes házra rádőlő toronydaru. A klasszikus zenei képzettségű, rockermúltú tökös New York-i rosszfiú saját zenéi ugyanilyen hatalmas erejű detonációval robbanak a tánctéren: nem véletlen, hogy a manapság legfelkapottabb dj-k, mint Switch, Kissy Sell Out, a Crookers vagy Tommie Sunshine ezerrel nyomják őket, ahogyan az sem, hogy tavaly a DJ Mag 5/5-re értékelte Bryan dupla szerzői albumát. Mostanában pedig B-boyunk az egyik fő alakítója annak a hibrid hangzásnak, amelyben összeolvad bangin' bassline house, jackin' fidget house, ghetto-tech, crunk hiphop, indie, electro, rave és mindez egy kollektív kezeket-a-magasba eufória rush-t követő lucskos-mocskos orgiába torkollik.
Line-up
BLENDE (Lot49 / The Fat! Agency - SWE / UK)
BRYAN COX (Crux / Weapon Records - USA)
Tmx, Fullstereo, Popbitch (Kollektiva)
2008. április 4., péntek
Merlin
(V Budapest, Gerlóczy u. 4.)
Belépő: 1.600 Ft
Lányoknak 22h-ig ingyenes!



WBR! First Big Gig
A WBR! csapata az eddigi kisebb GIGek és vendégszereplések után elérkezettnek látta az időt az első „BIG GIG" megrendezéséhez, mely során bemutatkozik, a Boysnoize Records-tól elsőként a francia Les Petits Pilous.
A szemtelenül fiatal Jean-Patrick és Anthony zenéire Alex Ridha aka Boys Noize csapott le és jelentette meg első EP-jüket "Hello, We Are" címmel saját kiadójánál, a Boysnoize Records-nál. A lemezen dögös francia elektrót kevernek fémes német technoval, eredményképpen pedig hihetetlen energikus partytechnot kapunk. A szóban forgó EP-vel előszeretettel őrjítik meg a népet többek között olyan lemezlovasok mint Boys Noize, Erol Alkan vagy Tiga (csak hogy a legnagyobb neveket említsük).
A srácok csak élő fellépést vállalnak, ami garancia egy headbang-elős, de abszolút 2008-as felejhetetlen másfél órára!
Hazai részről a házigazda WBR! csapatát Bimbi, Fefe és Rudolf tri(k)ó képviseli, a MonkeySix csapatából Bergi és Svindler pórgetik a lemezeket, a Kollektiva delegáltja ezen az estén Tmx lesz. Line-up
LES PETITS PILOUS live (Boysnoize Records, Fr)
Bimbi, Fefe, Rudolf (WBR!)
Bergi, Svindler (MonkeySix)
Tmx (Kollektiva)

2008. április 5., szombat
Trafó Bár Tangó
(IX. Budapest, Liliom u. 41.)
Belépő: 1.500 Ft / 22-ig 1.000 Ft

2 komment:

Névtelen 02 április, 2008 21:11  

WBR Les Petits Pilous!(a másik úgyis minden héten van:)

Névtelen 08 április, 2008 14:52  

Én mondjuk szombaton nem voltam, de a lényeg h egy Bryan Cox sincs minden hétvégén! :]
Gerely jó volt!!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP