Gigaprojekt Ónodi Eszterrel a zöldebb Budapestért

>> 2008. április 14.

Rekord méretű public art demonstráció készül április 20-án az Astoria és a Deák tér között: Jason Hawkes világhírű brit land art fotós a Föld napja alkalmából zöld pólóba öltözött harminc ezres tömeget, 100 méter magasból egy helikopterről fogja megörökíteni.

A Park! projekt keretében a zöld pólós tömeg „beparkosítja“ a várost, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra, hogy ha el akarjuk kerülni a klímaváltozás veszélyeit, több zöld területre és több leparkoló autóra lesz szükségünk. A projekt hátterében a British Council és a VAN Alapítvány áll, valamint az a több tízezer lelkes résztvevő, akik a Critical Mass kerékpáros felvonulás előtt zöld színű Park! pólót öltenek majd és részt vesznek ebben az egyedülálló performanszban.

A demonstráció arca - Ónodi Eszter színésznő
Két éve született meg kisfia, azóta újból játszik, forgat. Anyukaként még hitelesebben képviseli a felelősségteljes, a jövőért aggódó, az ország sorsát a szívén viselő civil álláspontját. Amellett, hogy egy igen pozitív, természetes kisugárzású nő, gyermekkora óta az egyik legnagyobb szenvedélye a kerékpározás.

Jason Hawkes
A Park projekt világhírű brit sztárfotósa eredetileg divatfotósnak tanult, de még főiskolás évei alatt történt vele valami, ami miatt sosem készített címlapképet szexi playmate-ekkel, és nem kellet végigjárnia a ranglétrát sem, hogy a legmagasabbra jusson: belekóstolt a repülésbe. A magát csak sky-junkie-ként aposztrofáló, már a nevében is repülésre predesztrinált Hawkes, azóta már végigfotózta Skandináviát, Angliát, az Egyesült Államokat és Észak-Afrikát, túl van soktucatnyi szenzációs kiállításon, és bezsebelte a legrangosabb fotós díjakat (D&AD).

Cél
Hírt generálni és a „közös élmény“ gondolatébresztő hatását kihasználva felhívni Budapest és Magyarország lakóinak figyelmét a környezettudatosság fontosságára, a biciklizésre és a gyaloglásra, mint alternatív és környezetbarát közlekedési módra, az igény felébresztése bennük, hogy foglalkozzanak a témával.

Vasárnap, 2008. április 20, 15:00
Deák tér és Astoria között

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP