POPPER! - Vak, meleg néger nyugdíjasok vödre? Mi van?

>> 2008. február 6.

Ennek a filmnek az a címe, hogy "The Bucket List". Még nem láttuk, nem is olvastunk róla semmit. Próbáljuk meg a plakát alapján kitalálni, hogy milyen lehet!

1. Jack Nicholson és Morgan Freeman a főszereplők. A neveik érdekes módon a megfelelő oldalon vannak feltüntetve, pedig az ilyen plakátokon valamiért össze-vissza vannak a nevek általában. Ezek szerint a film olyanoknak szól, akik könnyen összetévesztik Jack Nicholsont Morgan Freemannel.

2. Mindkét főszereplő nevet. Kézenfekvő: ez egy vígjáték lesz!

3. Mindkét főszereplőn napszemüveg van. Esetleg mert vakok? Ez esetben a 2. számú feltételezés mégsem túl esélyes. Máris megvan a motiváció, hogy megnézzük a filmet: hogy megtudjuk, hogy Jack Nicholson vak-e vagy vicces.

4. A beállítás furcsán romantikus. Lehet, hogy ez egy szerelmesfilm lesz, meglovagolva a Brokeback Mountain sikerét, csak cowboyok helyett nyugdíjasokkal? Erre utalhat a hangulatos naplemente a háttérben, Jack Nicholson a barátságon már-már "túl" is érő vállérintése, valamint hogy Morgan Freeman ilyen zavartan nevet színésztársa tenyerével a lapockáján. Egy meleg nyugdíjasok románcáról szóló film mindenképpen mérföldkő lenne, ezért aki nem szeretne lemaradni, jobb, ha megnézi. Újabb érv a megtekintés mellett.

5. A cím kifejezetten rejtélyes. Vödörlista? Vajon mire utalhat? Nekünk csak a hányás jut róla eszünkbe, pedig nem is vödörbe szoktunk, hanem mosdóba vagy vécécsészébe. De a listát már végképp nem tudjuk belekombinálni a képbe. Nyilván erre is fény derül, ha beülünk a moziba.

6. Az egyik főszereplő fekete! Ez tehát mindenképpen egy politikailag korrekt film lesz, ami azt jelenti, hogy bár fifty-fifty a sansz, hogy "vicces" a sztori, mindenképpen lesz a dologban valami súlyos mondanivaló. Esetleg arról, hogy mennyire egyenlőek vagyunk, még akkor is, ha afro-amerikai létünkre a velünk egynemű Jack Nicholson lesz belénk szerelmes, ráadásul nyugdíjas korunkra? Vajon milyen mondanivalója lehet Hollywoodnak a témában?

7. POPP!

(8. Rövid guglizás után bárki kiderítheti, hogy a készítők a homoszexualitást mégse vállalták be, a napszemüveg is félrevezetés volt, a film két főszereplője rákos és a listájukra azt írták fel, mint szeretnének még csinálni az életben immár küszöbön álló haláluk előtt. Viszont mégiscsak "vicces" és egyben "megható" is. És a kritikusok 58%-a szerint nézhetetlen. Ezek után már arra sem vagyunk kíváncsiak, hogy hogy sikerült a címet magyarra lefordítani, és hogy nálunk mikor lesz a bemutató.) (Vagy hogy megvolt-e már.)

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP