POPPER! - Három csapás egy héten

>> 2008. február 15.

Záporoztak a csapások a popvilágra ezen a héten is, jaj. Ezek közül most kiemeljük azt a hármat, ami hirtelen éppen eszünkbe jut. De biztos volt még több is.

1. Timbaland bejelentette, hogy következő nagylemezét kizárólag mobiltelefonon keresztül történő hallgatásra szánja, ezért azt nem is egy lemezkiadó fogja megjelentetni, hanem egy mobilszolgáltató. Ez lesz a világ első csak csengőhangokból álló "albuma". A hír abból a szempontból meglepő, hogy hogyan lehetséges, hogy Timbalandnak még mindig ennyire nagy szüksége van a pénzre, de olyan szempontból viszont várható volt, hogy "a producer" eddigi számai is legfeljebb a csengőhang-színvonalat ütötték meg, és itt kifejezetten szóló munkásságára gondolunk, elsősorban a "The Way I Are"-ra, amit nem csak lustaságból nem linkelünk, hanem azért sem, mert nem szeretnénk, hogy bárki is meghallgassa. Hallhatja majd úgyis, ha felhívják a mellette ülő suhancot a négyeshatoson.

2. Bizonyos szempontból Timbaland előtt a fejésben az úttörő Moby volt, akinek 1999-es "Play" című albuma volt az első, amelyet teljes egészében elárusítottak reklámzenének. Nincs a lemezen olyan szám, ami ne vált volna valamilyen termék himnuszává. (A "Why Does My Heart Feel So Bad"-del nyilván egy szívgyógyszert reklámoztak.) Moby csillaga az "18" és főként a "Hotel" óta egyre inkább leáldozóban van, és minden jel arra mutat, hogy a tendencia a következő lemezzel, a "Last Night"-tal is folytatódni fog, bár az próbál überpopuláris hangot megütni. Erről az első sláger klipje tegnap került fel a "világhálóra", ezt betesszük akkor most ide, bár inkább tessék előtte elolvasni az alatta levő bekezdést is, és csak annak ismeretében kattintani.



A szám címe "Disco Lies", és ugyan volt előtte egy "Alice", de azt nyilván ők se gondolták komolyan. Bár hátha mégis, ki tudja...? Mindenesetre ez a friss klip nyilván botrányos szeretne lenni, hogy felhívja a figyelmet Egy Igaz Ügyre, aminek érdekében ezek szerint már tényleg minden eszköz bevethető, az önismétléstől a humortalanságig. Sajnos a trükk valószínűleg nem fog bejönni Mobynak, mert nem lesz hír a Disco Lies "botrányos" jeleneteiből, illetve azok cenzúrázásából, hiszen rég nincs már olyan tévécsatorna, akinek eszébe jutna még műsorára tűzni egy Moby klipet (főleg nem ezt). Mindenesetre mi kicsit unatkoztunk a videó nézése alatt, kicsit próbáltunk inkább a zenére koncentrálni, kicsit rosszul lettünk és végigszámoltuk, hogy az utóbbi mondjuk egy hétben hányszor jutott el hozzánk az az igazán radikális nézet, hogy kegyetlenség csirkéket megölni csak azért, hogy megehessük őket. Ha most azt mondjuk, hogy szerintünk nagyobb kegyetlenség lenne élve megenni szegényeket, akkor már viccesebb ez a bekezdés, mint a videoklip.

3. A harmadik csapásra mindenki fel volt már készülve, ugyanis régóta lehetett tudni, hogy Madonna filmet rendez. A héten meg is volt a "Filth and Wisdom" (részlet itt) premierje Berlinben, de meglepetésre az élmény mégsem sokkolta annyira a résztvevőket, mint gondolták volna, sőt, úgy néz ki, hogy azokhoz a filmekhez képest, amelyekben Madonna színésznőként működik közre, a "Filth and Wisdom" kifejezetten jó. Így aztán ez az esemény leginkább csak Guy Richie számára lehetett nagy csapás: az utóbbi 10 év termését tekintve kedves feleségének ezennel sikerült őt még a nézhető filmek rendezésének terén is lepipálnia. Nem lennénk most Guy Richie férfiönérzetének helyében.

POPP!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP