POPPER! - Ez (sajnos) nem Tóth Vera.

>> 2008. február 5.

Aki eddig nem hallott az Adele nevű csajról, az valószínűleg nem az "Egyesült Királyságban" él. Ez nem baj, mert most fog hallani róla, és rögtön nem fogja összetéveszteni Tóth Verával.

A popzenében az a jó, hogy poprajongóként szerethetem Tóth Verát anélkül, hogy bármikor végig kelljen hallgatni azokat a liftzenével feltöltött albumait (gondolom, van már neki több is). Tóth Verának több jó tulajdonsága is van, de én mostanában főleg azért szeretem, mert összetalálkoztam vele a Ledarálnakeltűntem egyik előadásán, ahol ugyan velem ellentétben valószínűleg először volt, de ennek ellenére nincs sok olyan szereplője a magyar könnyűzenei életnek, akikből kinézem, hogy kiteszik magukat egy olyan élménynek, mint amit az az előadás jelent.

Az Adele nevű csajnak annyi köze van Tóth Verához, hogy ő is csaj és ő se vékony, hanem jó hangja van. Egyikük sem merészkedik továbbá Beth Dittóhoz méltó végletek közelébe, hanem középutas popzenében utaznak, csak éppen az a különbség, hogy amíg Tóth Vera mindezt Roppant Unalmas Dalok előadásával teszi, addig Adele, aki, mint láttuk, a mi első megasztár-nyertesünkhöz sok mindenben hasonló adottságokkal rendelkezik, Jól Nyomja.

Ez itt balra Adele első kislemezéhez készült promokép, amit a magyar közönség kedvéért primitív módszerekkel egyértelműsítettünk. A dal címe Chasing Pavements és második hete második a kislemez-slágerlistán. A hozzá tartozó album címe 19 és első hete első a nagylemez-slágerlistán. Természetesen Nagy-Britanniában, ahol még számít, hogy mi történik a slágerlistán (erről egyszer később bővebben). Ez Adele szülőhazája is egyúttal, így a dolog kevésbé meglepő, mi mindenesetre innen csókoltatjuk ezt a kis (nagy) Londoni Adélt, akire nézve máris megegyezett a könnyűzenei közvélemény, hogy ő lesz az új Amy Winehouse. További meglepő hír lehet vele kapcsolatban, hogy a Chasing Pavements szövege hevenyészett magyar fordításban itt olvasható. Be kell, hogy valljuk, hogy ezen a téren talán még Tóth Vera is fölveszi vele a versenyt.

És mivel már nagyon későre jár, beágyazzuk ide az olvasók kedvéért a Chasing Pavements klipjét.



POPP!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP