POPPER - 5 tény az új Neo-klipről

>> 2008. február 22.

Van új Neo videoklip! Előbb tessék megnézni, aztán mondunk róla ötöt.




1. Aki szereti a milimétereket, az biztos az alábbi információt tartja majd a legérdekesebbnek: "A klip érdekessége és ritkasága, hogy nem digitális adathordozóra, hanem 35 mm-es filmre készült és már a munkálatok közben is látszott, hogy a profi felvétel és a különös atmoszférájú forgatási helyszín (egy használaton kívüli katonai repülőtér), na és a stáb kiemelkedő munkájának eredményeképpen a magyar videoklipgyártás egyik legerősebb anyaga készült el." Kaptunk egy sajtóközlemény-szerűséget emailben, ez abban van.

2. A klip története szerint a Neo elmegy koncertezni. A szervezés azonban nem sikerült túl jól, hiszen a helyszínen nemhogy áram nincs, szemlátomást a közönségnek sem szólt senki, hogy el kéne jönni. A terep tökéletesen kihalt. Az együttes tagjai - talán hogy szó ne érhesse a ház elejét, és ne adják oda nekik a gázsit - azért lenyomják a koncertet, de csak rövidített formában, egyetlen számmal. Közben csodálatos módon megjelenik a "sarki fény", aminek a Neo ugyanannyira örül, mintha a rajongóik jöttek volna el a koncertre.

3. A szám címe Spellbound. Paula Abdul második, egyben legutolsó, egyben 1991-es albumának címe Spellbound. A Neo klippel egy napon került nyilvánosságra Paula Abdul új, visszatérő videója. Véletlen?

4. A Neo "line-up"-ja távolról sem volt változatlan az évek során. A klipet elnézve megkönnyebbülten állapíthatjuk meg, hogy a legutóbbi jelentkezésük óta azonban nem volt tagcsere, és ezáltal a Neo továbbra is marad a Világ Egyik Legjobb Zenekara*.

5. Akinek tetszik a Spellbound, annak nem felétlenül kell a youtube-ról bámulnia a klipet élete végéig, mert vasárnaptól már az MTV is "sugározni" fogja a klipet. Egyészen pontosan délután 3-tól kezdve, adja hírül a fent már idézett közlemény. Reméljük, ez nem azt jelenti, hogy csak egyszer fogják leadni, de ha mégis, akkor sincs ok az elkeseredésre, hiszen CD formátumban meg is lehet majd vásárolni ezt a számot, ráadásul úgy, hogy a lemezen ott lesz mellette még pár remix (pl. Karányitól és némileg meglepő módon magától Kőváry Pétertől és Milkovics Mátyástól is), valamint a videó, hátha vannak olyan rajongók, akiknek sem a youtube, sem az MTV, ööö, fogalmazzunk így, "nem jön be".**

*Mint közismert, azok a Világ Legjobb Zenekarai, amelyek koedukáltak, azaz rendelkeznek mind férfi, mint női tagokkal. Az, hogy a Neo emellé jó zenét is nyom, kétségkívül másodlagos tényező.

** POPP!

4 komment:

Névtelen 22 február, 2008 20:11  

Hey bence!!
te be vagy szííva vagy mi??
Te melyik csatornát nézed?
Lagzilajcsiét?
Legközelebb ne a cipőtalpad nyalogasd!
Nekem más jön le erről a klippről!
Erre te meg firkálsz ilyen baromságokat.
Látszik, hogy mennyire ráérsz!! Menj el a parlament elé tüntetni ott biztosdan nagyobb hasznodat veszi a társadalom mint itt!!

CSőváz
Robbee

Ps.: neorulez

Fer 23 február, 2008 01:31  

Névtelen ne legyél már ilyen. :) Elnézve a klipet lehet pont ők generálják a sarki fényt. :-) Végülis mindegy az a lényeg, hogy egy cool kinézetű image videóról van szó ami jól néz ki.

Jose 25 február, 2008 16:34  

Szerintem meg ez a sztori:
Egy három fős kutatócsoport (az őrült fejű tudós, a vagány sofőr és a bájos asszisztens) állami pénzen elmennek kutatni a 'sarkifényt'. Szerencsére a vagány sofőr ügyességének köszönhetően sikerül kikerülni az útjukba kerülő életveszélyes ördögszekereket amiket valószínűleg az épp arra forgató stáb tagjai gurítottak be a képbe, hogy direkt akadályozzák hőseinket. Az őrült fejű tudós rutinos térképolvasási képességének köszönhetően időben eljutnak a helyszínre, ahol némi cipekedés és pakolás után elkezdenek kutatni. De a 'sarkifény' csak nem akar jönni, ezért a vagány sofőr kitalálja, hogy adjanak elő egy Neo slágert a 'sarkifény'nek. Az akció balul sül el, mert a zaporozsec akkumilátor zárlatot kap és tönkrebassza az államilag támogatott méregdrága műszereket.
Szerencsére a vagány sofőr annyira ügyes, hogy sikerül megjavítani az áramellátást, ezért mégiscsak sikerül előcsalogatni a 'sarkifényt'. Sofőrünk azonban ekkor elveszíti az eszét és örömében elkezdi dobálni a kutatás tárgyát, amire - valljuk be joggal - a 'sarkifény' megsértődik és faképnél hagyja meggondolatlan hőseinket. A megjavított akkumulátornak köszönhetően az áramforrás még néhány másodpercig kitart, a képmagnó utólsó leheletével még kidobja a VHS kazettát, de elkerülhetetlennek látszik a vég: hőseink teljes sötétségbe borulnak. Vége.

Netremete 29 február, 2008 14:53  

U-MATIC magnó!!! Régen én is dolgoztam ilyenen...

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP