Beszámoló a WAMP divatbemutatóról

>> 2008. február 29.

A Nanushka, a Je Suis Belle, Luu Ahn Tuan, Kosánszky Dóra, az Artista és a USE Unused a legnagyobb publicitást és a legtöbb sajtóvisszhangot kapó tervezők.

Egyedülálló eredményekkel, külföldi szakmai sikerekkel, jelentős nemzetközi buyer-hálózattal rendelkeznek, így méltán képviselhetik mindazt, amire fiatal magyar formahívőkként büszkék lehetünk. Ez a népszerűség, és a színvonalas divatbemutatók ritkasága ötvöződött néhány szervezési gikszerrel, melyek együttes eredménye az volt, hogy a vasárnapi VIP-bemutatót tolongó, nyaknyújtogató tömeg ácsorogta végig, a közönség-bemutatón pedig egy tűt sem lehetett leejteni.

A gyengécskére sikeredett kifutó nyilván nem szerette volna remek kivitelezésével elvonni a figyelmet a ruháktól, így különlegességét mindössze a paravánba épített tükörszerkezet jelentette, amelyből a kifutóra várakozó modellek lábait, kecses toporgásukat és egy-két izgatott tervezői lépést láthattunk VJ-set helyett. A kiváló tér-kép-hatás egyszerre engedett a színfalak mögé, és fókuszálta a figyelmet azokra a kiegészítőkre, amelyeket a kifutón nehezebb követni.

A Je Suis Belle (a képen a csapat egyik munkája-fotó: Glódi Balázs & hg.hu), ismét a tőle megszokott játékossággal nyúlt hozzá az elengancia klasszikus fogalom rendszeréhez. Dévényi Dalma és Kiss Tibor királylányokat és kiskirályfikat küldött a kifutóra, akik huncutul mosolyogtak hetykén félrecsapott papírkoronáik alól. A kék, korall-rózsaszín, fekete és kék-fehér kockás együttesekben visszaköszönt néhány diplomamunkás bravúr, amilyen a sík és a térbeli formák ötvözése vagy éppen a színházi függönyre emlékeztető húzott ruhaalj. Fontos és remek újításként hatott a fiúkollekció bemutatkozása, amit a forrónadrágok a fekete és rózsaszín felsők, illetve a hihetetlenül színgazdag sportcipők pörgettek fel. A női ruhákon áttetsző fodrok, és bő már-már auraként működő muszlin applikátumok terjesztették ki a sziluetteket. A játékos szoknyák és a kiegészítő, kicsit bőre sikeredett harisnyák összhatása olyan volt, mint az anyu ruhái között királykisasszonyosat játszó kislányok ismerkedése a glamour és a csillogás eszközeivel.
(A Je Suis Belle tervezőcsapat tagjai a PEP! vezető stylistjai - a szerk.)

Tovább Zanin Éva cikkére a hg.hu-n ›

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP