Falra feslett bestiák (teaser)

>> 2008. január 18.

Ha a néhai Jean-Michel Basquiat után Banksy lett a graffiti új királya, akkor kétségtelenül a francia Miss Van-é a királynői poszt.

Vanessa Castex 18 évesen kezdte különleges akril-figuráival színezni Toulouse utcáit. Alakjai, akiknek a "poupées" azaz "játékbabák" gyűjtőnevet adta, naív és egyben provokatív szexualitásukkal átmenetet képeznek a japán manga és a pin-up ábrázolási kliséi között.
Jessica Rabbit, Betty Boo, Lois Lane vagy a Macskanő - halálosan szexi bombázók, akik miatt férfiak tömegeit kísérti az emésztő kárhozat tüze. A rajzolt csábdémonok új generációja pedig még náluk is ezerszer veszélyesebb: ők a képregények és rajzfilmek távolságát felszámolva a nagyvárosok utcáin és street art galériák falain állnak lesben.

A Miss Van-babák kezdetben még szikárabb, vonalas megoldásokkal kialakított bugyivillantós, copfos kislányok voltak, akikből viszonylag hamar megszülettek a mai cuki, fáradt lánykák. Azóta olyan, mintha a világban mindig is jelen lettek volna a lolitásan szexi pin-upok, álmos tekintetű vamp-nyuszikák és csücsöriszájú unatkozó őzikék, akiket agyontagelt, rétegzett felületű falakon hagyott az a firkáscsaj, aki a graffiti fiús játékából szexi urbánus babaházat csinált… Folytatás a PEP! magazin téli lapszámában.

Szöveg: Zanin Éva

Tovább Miss Van hivatalos oldalára ›

1 komment:

Névtelen 25 január, 2008 23:25  

én kommentálom...szeretem

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP