„A dj-zés túl van lihegve” - exkluzív 2ManyDJs-interjú

>> 2008. január 17.

Lassan nyakunkon a következő Electronic Beats fesztivál (Február 8 – Pozsony, Február 9 – Prága), így aztán eszünkbe jutott a tavaly szeptemberi bécsi este, amikor a Soulwax tagjai, azaz a 2ManyDJs állt a pult mögé és nyomta reggelig…

Szerencsére sikerült elkapnunk őket egy interjúra is, íme egy részlet belőle, a teljes cikket a PEP! téli számában olvashatjátok.

Szerintetek is ti vagytok a legeslegjobb és a legnagyobb hatású dj-k, ahogyan sokan tartják rólatok?
Mindketten egyszerre: Nem!
Stephen Dewaele: Különben is, mi az, hogy jó dj? Aki jól kever, vagy aki jól válogat a lemezek között? Vagy mindkettő? Ez a dj-zés téma túl van lihegve: egy dj dolga az, hogy megtáncoltassa az embereket - haz ezt tudja, akkor jó, ha nem, akkor meg nem.

Ha ennyire semmibe veszitek, akkor miért másztatok bele a dj-zésbe?
SD: Fogalmam sincs. Valószínűleg unaloműzésből. Besokalltunk attól, hogy gitárzenekarként folyton más gitárzenekarok között mozgunk, ki akartunk szakadni abból a közegből. A partik világa amúgy is mindig izgatott bennünket, ezért úgy gondoltuk, elkalandozunk benne egy kicsit - és ez lett belőle (nevet).

David Dewaele: Érdekes, hogy az elején megosztottuk a közönséget: vagy imádták vagy utálták a szettjeinket. És akkor még törekedtünk arra, hogy lehetőleg mindenkinek tetszen, amit csinálunk. Ma viszont már egyáltalán nem hajtunk erre, mert megtehetjük, hogy tényleg azt csinálunk, amit akarunk.

SD: Sőt, az ellenkezőjét csináljuk annak, amit várnak tőlünk. Mostanában egy csomó ősrégi acid meg house zenét elő szoktunk venni, amivel általában kiverjük a biztosítékot azoknál, akik a legújabb White Stripes-remixet akarják hallani. Vagy látnod kellett volna, amikor felraktam egy nyálas italódiszkót, tudod azt, hogy (eldúdolja a Dolce Vita-t)... Nem mondom, hogy nem élvezzük az ilyen pillanatokat... (nevet) De a lényeg, hogy sikerül elérnünk, hogy ezekre is táncolnak, és ez a lényeg.

DD: Nem akarunk megfelelni, és nincs is kinek. Még magunknak sem: van, hogy Stephen feltesz egy lemezt én meg csak nézek, hogy ez meg mi a franc. De pont ettől lesz jó az egész, spannoljuk egymást.

Szöveg: Forrai Krisztián

Hivatalos oldal ›
MySpace oldal ›

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP