A Kollektiva Klub vendége Fukkk Offf és Dirty Disco Youth

>> 2009. március 16.

Márciusi klubestjén két német újhullámos-elektró producer házbontó live actjével teszteli a Merlin statikai állóképességét a Kollektiva. A március 20-i Kollektiva Klub a Budapest-Hamburg parti-tengely erősítésének jegyében zajlik majd. Hamburg nemcsak Németország legfőbb tengeri kapuja, de második legnagyobb városa is, Berlin után. Az utóbbi időben pedig Hamburg a tánczenében látszik ugyancsak felzárkózni a germán főváros mögé; újelektró vonalon kifejezetten hemzsegnek ott a jobbnál jobb előadók. Közülük is a két legjobb érkezik most hozzánk: Fukkk Offf és Dirty Disco Youth.

A Fukkk Offf név mögött rejtőző Bastian Heerhorst nemcsak ujjat mutat, de újat is mutat a „Neue Deutsche Elektro Welle” színtérnek: hangzásában egyedien, és az elemi ösztönökre hatóan ötvözi a germán techno-hagyományokat az aktuális electro-rave / blog-house stílusjegyeivel. Zenéjére nincs jobb hasonlat: olyan, mint a kemény, döngetős szex.


Ami azt illeti, illusztris remix-diszkográfiáért a másik hamburgi újelektró-titánnak sem kell a szomszédba mennie: kis túlzással, ma már nincs klubsláger Dirty Disco Youth újraértelmezés nélkül. Íme néhány remix-horogra akadt név a közelmúltból: Bloody Beetroots, Boys Noize, Crookers, Daft Punk, Deadmau5, Digitalism, Prodigy, The Proxy… több mint menő lista. És tegyük hozzá, hogy elkövetőjük még csak 18 éves! Igaz, a bongyorhajú Philip Speiser eleve egyfajta csodagyereknek számít: a bécsi születésű srác mindössze ötéves volt, amikor teljesen magától megtanult zongorázni, majd áttért a rakkendrollabb hangszerekre, és 13 éves korára már magabiztosan kezelte a gitárt, a basszusgitárt és a dobokat. Két évvel később érdeklődése mégis az elektronikus tánczene felé fordult: akkor vette fel a Dirty Disco Youth nevet, hamarosan a legjelentősebb osztrák elektró-partikon játszott, majd jöttek a külföldi szereplések. Philip 2008 elején jelentette meg első saját számát, The Kids Want Maximal címmel. Ez egyfelől természetesen ironikus fityisz a minimalnak, másfelől programadó zene is, mivel a dallamos, ugyanakkor súlyos és húzós Dirty Disco Youth-hangzást a nemrégiben Hamburgba költözött ifjúember találóan úgy nevezi: Maximal Electro.

A Kollektiva eddig is hirdette, hogy a rave a király, a maximalizált elektró pedig uralkodik, de ezen az estén végre első kézből kaphat az arcába az „igéből” a piszok budapesti diszkó-ifjúság. Vivát!


Kollektiva Klub
2009. március 20., péntek
Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)
22h-05h

FUKKK OFFF (Coco Machete - DE) live
DIRTY DISCO YOUTH (Etage Noir - DE) live
Kovary (Neo)
Popbitch - special wonk’n’wobbla set
Tmx vs. Fullstereo


Vizuál: ISO (Oliver Arthur + Subidubi)


Belépő: 1800 HUF, lányoknak 22h-ig ingyenes!
Italakció: éjfélig korsó sör egyet fizetsz, kettőt vihetsz!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP