Kisfilmmel Hollywoodba!

>> 2008. december 7.

Ha van egy videokamerád, hozzá egy jó sztorid, és titkon mindig arra vágytál, hogy eljuss a filmek fellegvárába, újra itt az alkalom; az AXN tévécsatorna ismét rövidfilm pályázatot hirdet!


Az AXN, a Sony Pictures Entertainment akció- és kalandcsatornája a két évvel ezelőtti kezdeményezés sikerén felbuzdulva ismét rövidfilm pályázatot hirdet, amelyre minden, 18. életévét betöltött amatőr vagy profi rendező beküldheti DVD-PAL, MiniDV-PAL, vagy DVCam-PAL formátumban készített, 1-7 perc közötti kisfilmjét. A pályázaton témabeli, vagy más tartalmi megkötés nincs, s idén már olyan pályaművek is indulhatnak, melyeket alkotójuk más fesztiválra is benevezett. A beérkezett kisfilmeket a kortárs magyar film két fenegyereke, Török Ferenc és Pálfi György rendezők bírálják majd el.

„Ezzel a díjjal váltam a saját szememben is filmrendezővé. Korábban rendszerint forgatókönyvíróként és reklámszöveg-írónként dolgoztam, rendezőként csak nagyon alacsony költségvetésű filmeket készíthettem. A díj után viszont az is előfordult, hogy olyan helyen kaptam munkát, ahol korábban elhajtottak. Lehet, hogy véletlen, de ki tudja...?! Aztán: a díjátadón fellépő együttes később felkért, hogy rendezzem meg az új videoklipjüket." - nyilatkozta Gergely Zoltán, a 2007-es pályázat nyertese, aki Szupermosás című filmjével bizonyult a legjobbnak.

A legjobb tíz kisfilmből február végén Budapesten megrendezik a 2009-es AXN Filmfesztivál záró- és díjkiosztó partiját, ahol kiderül, ki nyeri az első díjazottnak járó professzionális SONY HD kamerát, és kiutazhat Hollywoodba, hogy ellátogathasson a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba. A második és harmadik helyen végző kisfilm alkotója egy-egy professzionális SONY mikrofont vihet majd haza, a legjobb tíz alkotás eszmei jutalma pedig még a hírnév is, hisz a csatorna azokat a filmeket többször műsorára tűzi majd. Természetesen a közönség kedvence 2009-ben is értékes díjat nyer: egy SONY HD kamerát!

A pályázatról bővebben a www.axn.hu weboldalon lehet olvasni. A pályaműveket 2009. január 31. éjfélig várják a szervezők.

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP