TESCO ON THE RUN

>> 2008. október 22.

A kormánypárton, az ellenzéken és a nemzeten kívül a honi angolszász popzene is ünnepel ezen a hétvégén.




















A menetelés a veszprémi Expresszó klubban indul október 23-án este. A kukagyújtogatás és a Molotov koktélok elfogyasztása után az estét a the KOLIN nyitja. A szexuálisan érzékeny csapat első albumát, a néhány napja megjelent "Yell into the Kazoo"-t mutatja be. Trash-trance-nek nevezett zenéjük, a kilencvenes évek tánczenei hagyományából, a nyolcvanas évek hangzásvilágából és az indie rockból táplálkozik, és mindezt harsány, feltűnő módon tálalják. A sajtó, a rádió és a netes magazinok már egyaránt forradalmi újdonságnak és világszínvonalú produkciónak tartják a the KOLIN zenekart, ti se hagyjátok ki.
Az AMBER SMITH nem szorul különösebb bemutatásra. 2003 óta stabilan szállítják kiváló lemezeiket a magyar és európai közönségnek. Az aktuális "Introspective" című albumuk elektronikával és kiváló slágerekkel teletűzdelt munka, a jelenlegi koncertprogram az album dalai mellett természetesen a korábbi slágereket is tartalmazza.
Őket a Jacked követi, a honi indie élet legifjabb hercegei jelenleg a második helyig verekedték fel magukat az MTV charton, korukat meghazottuló dinamikus, profi koncertjeik mindig élményszámba mennek. A koncertek után a pedig tánc reggelig, a pult mögött a Tesco Disco dj-k.
A menet másnap, 24-én pénteken Székesfehérváron folytatódik. A Felsővárosi Művház sokat látott falai között ismét a the KOLIN nyitja a programot, őket az EZ Basic követi, akik a tavaly ősszel megjelent Hocus Focus c. albumát tálalja. Zárásként pedig az ezúttal hazai pályán játszó Jacked következik - várhatóan többezer néző előtt.

A menetelés szombaton, a lassan a honi normáliszene fellegvárává váló Ráday klubban zárul Budapesten. A programot az Edda Művek nyitja, akik ezen az estén a Bon Jovi-t is lepipáló gumírozott derekú, válltöméses zsugorbőrdzsekiket és laza dauerokat mutatnak be. Őket Kristóf Norbi új zenekara, a The Tree bemutatkozó koncertje követi, érkezzetek korán garantáltan érdekes program lesz, ráadásul a dobokat a Moog-os Dorozsmai Gergő püföli, emiatt pedig valószínűleg Tonyó is ott lesz, ami miatt legalább plusz 200 fiatalkorú női nézőt várnak a pénzéhes szervezők.
A The Tree után a fentebb már méltatott Amber Smith következik, majd a koncerteket ismét a Jacked zárja. Az i-re a pontot pedig ismét a Tesco Disco teszi fel, lesz minden, talán nejlonszatyor is.

2008.10.23. Veszprém, Expresszó. The Kolin, Amber Smith, Jacked, Tesco Disco
2008.10.24. Székesfehérvár, Felsővárosi Műv.Ház. The Kolin, EZ Basic, Jacked
2008.10.25. Budapest, Ráday. The Tree, Amber Smith, Jacked, Tesco Disco

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP