Ökodiszkó Rotterdamban

>> 2008. október 15.

Nemrég nyílt meg a világ első fenntartható, magyarán öko diszkója. Hol máshol, mint Hollandiában. Egészen pontosan Rotterdamban. A hely a fondorlatos Watt nevet kapta, ami jó, és még legalább találó is.















A Watt egy átlagos diszkónál kb. 30%-al kevesebb energiát és 50%-al kevesebb vizet fogyaszt, és természetesen sokkal kisebb carbon footprintet nyom a környezet arcába. A wc-ket összegyűjtött esővízzel öblítik, a közönség pedig szó szerint felvillanyozódik, ugyanis az energia nagy részét ők gerjesztik a táncparketten való taposással. Ezt most nem fejtem ki, túl bonyolult, úgysem értenétek (hahaha), inkább itt a szemléltető video:



Az első piezoelektromos klub, a Surya Club4Climate egyébként Londonban volt, vagyis van. Ők is nagyon zöldek, nem is tudjuk, melyik hely nyerhetné a greenclub díjat, talán a holland, ha a fűmennyiség is külön versenyszám. Azt pedig sírás nélkül tesszük hozzá, hogy a nyitóbulin Iggy and The Stooges húzta a talpalávalót, pörgette már a lemezeket a Wattban Allen Ellien is, a múlt héten Klaxons koncert volt, és egymás után lép majd fel a Franz Ferdinand és a Hercules and the Love Affair. Hüpp.

Ha érdekel a környezetbarát bulizás: 
www.sustainabledanceclub.com
Számold ki a carbon footprinted, vagyis
ökológiai lábnyomod. :)

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP