Az Atya, a Fiú és a Hullámvasút nevében

>> 2008. július 18.

A Gardaland nevű olaszországi vidámparkban jártam a hétvégén. A vadnyugatot utánzó részlegben volt egy műkápolna is a műbár és műlövölde között. Igaz ez? Lehet, hogy az olaszok viccelnek a vurstilban a templommal?

Gardaland egy vidámpark a Garda-tó mellett. Tegnap voltam életemben másodszor. Sok benne a hullámvasút. Sok benne a nagyon jó hullámvasút.


Az egész park részlegekre van osztva. Van Atlantisz birodalma, van a részeg erdő, a gyermekrészleg, az űrállomás, dzsungel, satöbbi satöbbi satöbbi, ahogy ez normális vidámparkkomplexusokban (gyönyörű szó!) szokás. És van a vadnyugati részleg is, ahol minden kovbojos meg amerikai.


Ebben a zónában, miután ezt a nevetségesen rossz minőségű fényképet elkészítettük a November Rain kliphelyszínére emlékeztető kápolnáról, be is léptünk a helységbe.


Már a bejárat fölött ott a figyelmeztető tábla, hogy ez egy igazi, felszentelt templom, belépés csak rendezett ruhában és nem szabad illetlenkedni. Valóban beléptünk, ott is minden western-stílusú, de nem is hiányzik semmi. Ott az örökmécses, Biblia, oltár, szentképek, persely, ami kell.


Mise is van, vasárnaponként.




El tudom képzelni, ahogy az olasz szórakozóközönség egész vasárnap pörög-forog-robog körbe a mindenféle hintákban és vasutakon, aztán két vattacukor között beül egy misére. Aztán szórakozik tovább.


Ez a poszt most olyan, mintha viccelnék, de nem. Tényleg és tényleg. Sok magyarral találkoztunk, tessék megkérdezni bárkit, aki volt már ott.

4 komment:

Névtelen 23 július, 2008 10:24  

vidámparkkomplexus az valami nagyon mást jelent:))

orsi

Névtelen 24 július, 2008 11:06  

:D jaja "vidámpark-komplexum" vagy mittomén de a lényeg hogy értjük nem? :)

Névtelen 24 július, 2008 12:26  

Szerinted a mise az csupa sírás és szomorúság?

Névtelen 25 július, 2008 14:52  

Értjük hát:))) És bocsi, nem fikázni akartam, nagyon király a pep! magazin!!!!

o.

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP