A piramisépítő

>> 2008. április 28.

Nemrég kaptunk egy promó lemezt a bécsi Klein kiadótól. Habár a zenekar neve egyáltalán nem csengett ismerősen, a borítója egyből felkeltette az érdeklődésünket.

A Trouble Over Tokyo egyszemélyes zenekar, amelynek énekese-zeneszerzője-szövegírója-grafikusa Toph. A 29 éves dél-kelet londoni szőke srác 5 évesen írta az első számát, tinédzserkorában négy zenekart is kipróbált, de egyik sem jött be neki igazán. A csapatmunka csalódásának eredménye a 2006-ban ezer példányban megjelent frappáns „1000” című kiadvány, amelyet már teljesen egyedül készített el.
A Trouble Over Tokyo „Pyramides” címet viselő nagylemeze április közepén jelent meg. Aki szereti Björk, Antony, de különösen a Radiohead és Thom Yorke albumait, annak biztosan be fog jönni ez az önelemző (marcangoló), 80-as évek szinti hangszíneit gitárokkal és dobgéppel keverő érzékeny lemez.
Reneszánsz emberünk közben továbblépett a csináld magad módszertől; mára egy kis zenekar kerített maga mellé és turnéra indult Európa nagyvárosaiba. Remélhetőleg hamarosan hozzánk is ellátogat.


Itt az első klipp, amit Toph rajzait felhasználva a 23 éves francia Mikael Arnal készített:


www.myspace.com/troubleovertokyo
www.troubleovertokyo.com

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP