Karl Bartos és Ágaskodó Telivérek

>> 2008. április 25.

Két jövő heti bulira szeretnénk felhívni a figyelmeteket: az egyik az ex-Kraftwerkes Karl Bartos fellépése a Brand Festival Digital esti programjaként, a másik a Hellorepublic.com május elsejei Cabaret partija a Merlinben.

BrandFestival Digital Party

Ha valakire rámondhatjuk, hogy az elektronikus zene élő legendája, akkor Karl Bartos az. A hetvenes évek közepén csatlakozott a Kraftwerkhez, társszerzője volt olyan alapslágereknek, mint a The Robots, The Model vagy a Tour de France. A több milliós lemezeladásokkal rendelkező Kraftwerk a legnépszerűbb elektronikus együttesek egyik, zenéjük nemcsak a legfontosabb elektronikus zenekarokra és előadókra volt nagy hatással, de korunk popzenéje vagy az amerikai hip-hop sem lenne ugyanaz, ha nincs a Kraftwerk.

A hangok professzora a zenekarral való szakítása után sem hagyott fel a zenéléssel, szerzőként és producerként olyan csapatok oldalán tűnt fel, mint az OMD, az Electronic, a svéd The Mobile Homes, de készültek közös munkái a német Anthony Rotherrel és Deine Lakaiennel is. A többmilliós példányszámban eladott 2003-as szólóalbuma, a Communication visszatér anyazenekarának zenei világához, de Bartos nemcsak koncerthelyek és fesztiválok, hanem művészeti egyetemek közkedvelt vendége: rendszeresen tart előadásokat Rómában, Amszterdamban és Moszkvában. Emellett a berlini Művészeti Egyetem felkérésére egy új, Hangelméleti tanulmányok - Akusztikus kommunikáció néven induló szak létrehozásán is foglalatoskodik. A Brand Festival Digital Party további fellépői Bartos mellett a hazai színeket Chrom és Cadik képviseli.
Kedd, 2008. április 29. 22:00
VAM Design Center
(VI. Budapest, Király u. 26.)
Belépő elővételben: 3500 Ft, helyszínen: 3900 Ft


Hello Cabaret a Merlinben

A Nagy Britmánia stábjának újabb rendezvényén adja első hazai koncertjét a két Londonba szakadt magyar srác japán énekesnővel kiegészített electroclash formációja, az Ágaskodó Telivérek, (úgy látszik nem hiába jártattuk a szánkat) és bemutatkozik a Zságer testvérek új elektroboogie zenekara, a Demon Superior. Fellép még nagy kedvencünk, az EZ Basic, a koncertek után pedig három DJ alakulat csap össze a lemezjátszók mögött (TESCO DISCO vs. Girls and Mathematics vs. Lollipop).
A Hello Cabaret bizarr, rejtélyes performanszán állítólag még hárfás, artista törpe és majom is lesz – kíváncsian várjuk.

Csütörtök, 2008. május 1. 22:00
Merlin
(V. Budapest, Gerlóczy u. 4.)
Belépő: 777 Ft
http://www.hellorepublic.com/

1 komment:

Névtelen 30 április, 2008 13:25  

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy miért nem ajánljátok az A38-as bulit, ami szintén 1.-én lesz és ráadásul a barátaitok zenélnek ott: ektiv, kollektiva..

???
üdv!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP