POPPER! - Csicsergést a népnek

>> 2008. március 20.

Nagy-Britanniában volt egy olyan, hogy Oneword Radio. De ez sajnos megszűnt, mert mostanában nem megy túl jól a rádióknak. Ki hallgat manapság rádiót azokon kívül, akik autóban ülnek?

Mindenesetre ahogy ez a Oneword kimúlt, hogy valami műsor azért legyen, a zene helyett költségkímélésből beloopoltak egy régi felvételt, amin madárcsicsergés hallható. Meglepő módon a rádió azonnal a figyelem középpontjába került, hallgatóinak száma megsokszorozódott. Nincs reklám, nincsenek idegesítő bemondók, nincs hip-hop és nincs Mariah Carey, hanem helyette kellemes atmoszféra van és zavartalan nyugalom.


Hogy mindez milyen élmény, azt bárki kipróbálhatja, aki ide kattint és bekapcsolja alul azt a lila, "play" feliratú lejátszót. Aztán úgy felejti.


(Aki tudományos érdeklődéssel rendelkezik és az egyes madárhangokat össze szeretné tudni párosítani az őket kiadó fajokkal, az a BBC oldalán művelődhet.)


(Aki éppen nem kellemes atmoszférára és zavartalan nyugalomra vágyik, az nézzen meg egy részletet a Madarak c. filmből (vagy kettőt).)


(Erről jut eszünkbe: továbbra is követeljük a Duna TV halainak visszaállítását.)


POPP!

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP