Ifjú mesterszabászok Párizsban

>> 2008. január 21.

A január 21-től 24-ig tartó párizsi haute couture bemutatók fiatal tehetségei között néztünk szét, akik miatt érdemes lesz ezt a hetet, kölcsönözhető bicikliken a helyszínekre tekerve, Párizsban tölteni.

A 2008-as év divatvándorai valószínűleg már az újév első heteiben útra keltek, hogy jelen legyenek a szokásosan bemutatókkal zsúfolt szezonkezdet globális központjaiban, amilyen New York, London, Milánó vagy Párizs. Az utóbbi két városban az elmúlt hetekben zajlottak a 2008-as őszi/téli férfidivat-hetek, melyekre kötelességünk lesz majd egy külön cikkben visszatérni, hiszen kiváló fiatal magyar tervezőnk, Szilágyi Dóra Jean Paul Gaultier tervezői oldalágán is érdekelt volt a dologban.

A Fédération Française de la Couture ezen a héten celebrálja tavaszi-nyári haute couture bemutatóit, melyek közül leginkább a szövetség által meghívott fiatal tervezők munkájára összpontosítunk. A sármos portugál Felipe Oliviera Baptista bemutatója hétfőn délben kezdődött a párizsi Szépművészeti Egyetem Melpoméne termében. Figyelemre méltónak, viccesnek és fontosnak gondoljuk legfőképpen azért, mert a szezon kollekciójának megépítéséhez a magyarul „pankrációként” ismert wrestling és a képregényes női szuperhősök a hetvenes évek glitter rockjában panírozott zsánerét kapta elő. A tavasz és a nyár karcos fetisizmusát toronymagas cipők, villámokat és lángcsóvákat formázó álarcok, háromszögek, fordított trapézok, deltoidok, és még több villám festi olyanná, amilyenné a Flash Gordon című kánonteremtő film jelmeztervezői szerették volna.

Tovább Zanin Éva cikkére a hg.hu-n ›

  © Optimal Marketing Design by Grotesque 2008

Back to TOP